När du behöver en eljour

SolpanelerDet är vanligt att elen på något sätt krånglar. I bästa fall är problemet litet och du kan vänta med att ringa en elektriker till dagen därpå. Men i värsta fall sker det plötsligt och är något du behöver fixa på en gång. Då är det en eljour med jour elektriker du behöver få tag på.

Alltid tillgängliga
Det som skiljer sig från en eljour och en vanlig elfirma är att en eljour kan du ringa till när som helst. Så om du skulle få problem med elen på kvällen eller någon gång på helgen när andra elektriker är lediga är det en eljour du ska ringa till. Då skickar företaget skicklig personal som kommer och fixar vad du än behöver hjälp med vad gäller el. I vissa fall kan det räcka med att de hjälper dig över telefon. Men i övrigt kan de vara på plats hos dig inom en kort stund. Oftast redan inom en timme.

Då ska du ringa eljouren
Om det gäller ett mindre problem som kan vänta ska du inte ringa eljouren. Men om det är mer akut ska du inte tveka med att ringa eljouren. Om du plötsligt får elavbrott och inte kan åtgärda det på egen hand eller vet varför elen plötsligt lagt av kan det vara nödvändigt att ringa till en eljour. Det är viktigt att få igång elen så snart som möjligt för att inte kyl och frysar ska tinas upp. Det är särskilt viktigt att ha el om du behöver ha ström för att sköta ditt arbete. Då är det viktigt att problemet blir åtgärdat så snabbt som möjligt för att du ska kunna fortsätta som vanligt. Några exempel på akuta elfel är följande:

• Strömlös bostad/fastighet
• Kortslutning
• Trasig elanläggning
• Problem med fastighetens värmesystem
• Elavbrott för tvättmaskin eller spis
Du kan även ringa eljouren för att rådfråga om du är osäker på vad som har hänt och vad du egentligen behöver hjälp med.

Hitta en eljour
Det enklaste sättet för att hitta en elektriker som är tillgänglig dygnet runt är att öppna din sökmotor och söka efter eljour och den ort du bor på. Bor du till exempel i Linköping söker du efter eljour + Linköping för att få fram vilka eljourer som finns där. Gå in på de olika företagens hemsida för att se vilka tjänster de erbjuder och hur mycket de tar betalt för dem. Ett tips är att du jämför priset mellan olika företag. På så sätt får du det bästa priset. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att när du anlitar en eljour kostar det oftast lite mer eftersom de arbetar under obekväma arbetstider och därför ska du inte vända dig till en eljour i onödan.